БРУЦЕЛЬОЗ – ЩО ЗА ХВОРОБА?

БЕРЕЖИ СЕБЕ

 ХРОНІЧНІ ТА ІНФЕКЦІЙНІ ЗАХВОРЮВАННЯ

 БРУЦЕЛЬОЗ — ІНФЕКЦІЯ, ЯКА ЧАТУЄ ЗА МІСТОМ, АБО ЧОМУ СЛІД РЕТЕЛЬНО ВИБИРАТИ МОЛОЧНІ ТА М’ЯСНІ ПРОДУКТИ

Існують інфекції, про які більшості людей відомо настільки мало, що вони нехтують заходами профілактики. А діагностика таких хвороб стає вкрай складною. До таких станів слід віднести бруцельоз — інфекційне захворювання, яке спричиняють бактерії роду Brucella. Про нього актуально поговорити саме зараз, перед теплим сезоном, коли багато хто прагне відпочити на природі, зокрема за містом.

Як відбувається зараження на бруцельоз?

ІНФ.-01

Початок хвороби може бути гострим (лихоманка до 39°C, озноб) або повільним із коливаннями температури в межах 37–38 °C та періодичним посиленням скарг кожні кілька днів.

Якими можуть бути наслідки хвороби?

ІНФ.-02

Виявляти  бруцельоз треба якомога раніше.

Як уберегти себе та близьких від бруцельозу?

ІНФ.-03

Наразі у світі проводиться робота, щоб щепити максимально більше худоби, аби перервати ланцюжки інфікування.

 

 

 

Авторка: Дарина Дмитрієвська

Джерела

Центр громадського здоров’я МОЗ України

Центр контролю та профілактики захворювань США

Mayo ClinicЦентр контролю та профілактики захворювань США